Uppföljning uppstart för Bryggan

Nu är projektet Uppstart för Bryggan genomfört.  Tack vare 8 givare och 1140 kronor från de pengar som blev över från AC Jordbros insamling kunde middagen genomföras den 6 oktober. Det blev till slut bara en familj – en förälder och två barn som kom. Men så uppskattad den här kvällen var av dom! Så här uttryckte sig föräldern: ”Bara att få komma till Bryggans lokal betydde mycket för mina barn. De blev sedda och jag märkte hur bra det var för dem att prata av sig om sin situation med utomstående. De var så lugna när de kom hem på kvällen efter middagen”.

Så här beskrev Bryggans personal kvällen: ”Barnen tyckte det var jättekul att komma, de tyckte även om maten. Vi pratade mycket om deras situation, skolan, deras förälder som är frihetsberövad, livet med den frihetsberövade och livet utan den frihetsberövade, saknaden var stor, de vill att den frihetsberövade föräldern ska få komma närmare för att det ska bli lättare att hälsa på. Barnen ville gärna komma flera gånger och hoppades på att fler barn skulle komma då. Barnen tyckte att livet var tråkigt men att få komma till oss gjorde dom glada”.

Av de 3 750 kronor som skänktes till projektet användes 1258,7 kronor till den planerade middagen och fika efteråt. Eftersom det kom färre än planerat blev det pengar över, 2491,30 kronor, vilka kommer att användas för att anordna några nya konkreta aktiviteter med Bryggan den närmsta tiden. Det är bra eftersom det är viktigt att barnen får möjlighet att under trygga och trevliga former få träffa andra i samma situation. Uppföljning kommer separat kring dessa extraaktiviteter.


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *