Uppföljning Nattfotbollsturnering

Trots att Nattfotbollsturneringen fick avbrytas när den skulle genomföras 19 juli så lyckades eldsjälarna Gernas och Naziha att få alla att komma igen två veckor senare. Det var möjligt tack vare deras starka relationer till ungdomarna som deltog. Och vad lyckat det blev! Tack vare gåvor från 11 privatpersoner, 1 företag och skatteskänkningar och månadsgåvor från maj och juni 2013 kunde turneringen genomföras. Ta del av Gernas och Nazihas rapport. Längst ned kan du även ta del av bilder från natten och en ekonomisk sammanställning.

Denna turnering byggde upp en annan slags uppmärksamhet som vi var ute efter, lite äldre ungdomar som på kvällstid hänger ute. De grabbarna fick vi med oss och andra från olika områden i Stockholm. Det var lite annorlunda att göra detta under en kväll men det skulle vi göra om 1000 gånger till. Den känslan som var på Vårbergs IP är svår att beskriva, det var skratt, kärlek, respektfulla möten och grym fotboll.

Efter att vi tvingats avbryta den första turneringen då lamporna inte tändes (!) kunde vi istället genomföra den fredagen den 2 augusti. Vi höll till på Vårbergs IP mellan 22.00–03.00. Lagen som spelade var från olika platser i Stockholm, så som Husby, Tensta, Östberga samt Skärholmens stadsdel. 12 lag spelade och spelarna var mellan 16 till 23 år gamla.  Sammanlagt var det 120 spelare och totalt med alla åskådare blev det drygt 500-600 gäster. Laget som vann var från Skärholmen och tilldelades priset av kontoret Nordea Skärholmen med 10 000 kronor i värdecheckar, 2:a pris gick till ett lag från Husby som tilldelades 5 000 kr i värdecheck av Nordea.

Kvällen/natten blev otroligt lyckad, inga gräl, inga irritationer – bara ren kärlek och glädje.  Vi bjöd spelarna och funktionärerna på korv och dricka. Nordea gav ut goodiebags till alla spelare och ställde även upp med funktionärer som var väldigt uppskattade. Det som gjorde det lilla extra var att vi hade med den kända sportkommentatorn Niklas Holmgren som hördes runt om i Skärholmen.

De flesta som jobbade som funktionärer kom från 127-festivalen. Det är en barn- och ungdomsfestival som är skapad av ungdomar för ungdomar.

Det blev tyvärr ingen nattbio vid det andra tillfället men den genomfördes som planerat vid det ursprungliga tillfället 19 juli. När turneringen då ställdes in fortsatte vi med enbart nattbion. Ungdomarna på plats var väldigt förstående och tog detta väldigt bra. Det spelades även en match mellan Stor-Stockholms brandförsvar och Nordeapersonal den 19 juli innan vi var tvungna att ställa in.

Ungdomarnas egna ord:

Vad tyckte du om natturneringen?

Simon Berhane, 16 år (besökare) – Det var en grym turnering, och väldigt kul att det var på kvällen det kändes speciellt, och det som var bäst att det var så roligt att umgås med äldre och er som jobbar.

Aleksander Rocka 19 år (spelare)-  Bästa, vi vann 10.000 och vi spelade på kvällen det kan inte bli bättre, önskar bara man kan göra sånt oftare.

Eva Hariri 22 år (arbetare)- Helt fantastiskt från början till slut. Det var tråkigt när vi ställde in allt men kolla det blev mycket bättre när man gör om för då märker man vad man missade, och alla som var där kom tillbaka det betyder att du och Gernas gjorde ett grymt jobb.

Atusa 25 år (besökare från Rädda barnen) – detta är ett grymt initiativ som borde leva vidare.  Att ungdomar kan samlas från olika områden och spela fotboll, umgås, skratta det borde vara något vi alla strävar efter.

Av de 17 846 kronor som skänktes till projektet användes totalt 14 418 kronor. De fördelades enligt följande: biocheckar (500kr) medan prispengarna från Nordea betalades ut separat, mat (4 570kr), material (4 348kr) och nattbion (5 000kr). 3 428 kronor går tillbaka till Polstjärna för framtida projekt.

Tack från Polstjärna till alla er givare som gjorde detta möjligt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *