Uppföljning – Ledarutbildning inför sommarläger med Tilia

Tack vare 29 gåvor från 28 privatpersoner och 1 företag kunde aktiviteten ”Tilias utbildning för lägerledare” gå av stapeln. Nedan följer Annesofie Blixts reflektioner från helgen, bilder (klicka på bilderna för att se dem i större format), citat från deltagare och en ekonomisk redovisning över vad pengarna användes till.

Eldsjälen Annesofies reflektioner och beskrivning av dagarna
Tack alla ni givare som gjorde denna helg möjlig för oss Tilia-ledare.

I Maj månad börjar många förbereda sig för ledighet och semester. För Tilia är det precis tvärtom. Med sommaren i antåg som kan vara en mycket jobbig tid för unga med psykisk ohälsa förbereder vi allt vårt ideella stöd för fullt. Vår stödchatt ska nyöppnas efter byte för bättre tekniska möjligheter för att kunna möta det ökande trycket från våra stödsökanden. Vår lägerverksamhet planeras för full.

Det är viktigt för oss som arbetar med just människor som dessutom mår dåligt av stress och prestationskrav att vi själva mår bra och är utvilade, starka och teambuildade. Precis det har ni alla hjälpt till med. Vi kunde inte fått en bättre helg, vädret var strålande och vi fick möjlighet att bada, spela kubb, äta gott, hänga på gräset – i en helt fantastisk miljö på Tollare Folkhögskola, allt det där som är så bra sätt att lära känna varandra på, utan ansträngande ”lära-känna-övningar” där det ofta blir stelt och mindre äkta.

Vi varvade detta med utbildning för ledare av vårt metodmaterial BeYou, som grundar sig i självkänsla och som vi ska luta oss emot hela vår kommande lägervecka. Vi planerade schema och upplägg och alla vi ledare fick vara en del av resultatet och på det sättet hitta arbetsuppgifter som känns lockande och meningsfulla.

Förutom det har vi pratat bemötande och ledarroller samt vad som förväntas av oss och hur vi kan stötta varandra. Vi fick även besök av vår läger-kock som berättade vad vi ska få äta för gott under veckan samtidigt som vi fick komma med önskemål.

Vi har en otroligt fin grund att stå på för att nu kunna möta 15 unika och fantastiska individer på Tilias läger år 2016. Ödmjukt tacksamma för att ni givare gett oss tro och hopp och samtidigt gör verklighet av vår vision ”Tillsammans för ungas psykiska hälsa”.

Bilder och citat

”Det jag har gått igenom får mening genom Tilia, särskilt eftersom lägret betydde så mycket för mig” Linnea Björndal, tidigare deltagare och nu ”hjälpledare” för andra året i rad samt aktiv volontär i Malmö.

”Jag tror att om man vill ha en förändring i en annars ganska så hård värld, måste man börja på gräsrotsnivå – med att arbeta upp ungas självkänsla – därför är jag här!” – Louise Aronsson, ledare för andra året i rad samt samordnare Tilia Stockholm.

”Med all min erfarenhet har jag mycket att dela med mig av som jag vet hjälper andra. Jag ser mig som väldigt stark på grund av det jag gått igenom, inte trots det.” Adam Werner ny hjälpledare på lägret och aktiv volontär i Tilia Göteborg.

Så här användes pengarna från insamlingen
Totalt samlade vi in 15 305 kronor, vilket var 25 kronor mer än målet. Logi och mat blev 2 000 kronor billigare än beräknat och resorna 1 160 kronor dyrare. Det tillkom även en kostnad för material vilken vi missat att tas med i budgeten från början. Totalt landade vi på ett överskott på 223 kronor som går vidare till Tilias framtida aktiviteter.

Logi & mat: 8280 kr

Kurslokal: 2000 kr

Tågresor för icke Stockholmsbaserade ledare: 4160 kr

Material (pärmar och anteckningsblock till ledare): 642 kr

Totalt: 15082 kr

Överskott: 223 kr

Stort tack från Polstjärna till alla er givare som gjorde detta möjligt!

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *