Uppföljning Förkollo 2016

Tack vare 3 gåvor från privatpersoner kunde aktiviteten ”Förkollo 2016” genomföras. Tillsammans är grejen! Totalt deltog 11 ungdomar och fem ledare. Nedan finner du eldsjälen Matthias reflektioner, sammanfattning från aktiviteten, bilder (klicka på bilderna för att se dem i större format) och en ekonomisk redovisning över vad pengarna användes till.

Matthias sammanfattning och reflektioner
Det är alltid lite nervöst med förkollot. För många ungdomar är det ju första gången som de träffar några av de andra deltagarna samt ledarna. Det är nog många frågor som snurrar genom deras huvuden.

Syftet med förkollot är att ge deltagarna och ledarna möjlighet att få lära känna varandra redan före kollot. Och att underlätta steget till att faktiskt komma till kollot i sommar. Som gemensam aktivitet valdes fotbollsgolf och grillning vid Hellasgården i Nacka. I fotbollsgolf ska man sparka en fotboll i hål på så få sparkar som möjligt, precis som i vanlig golf bara att hålen är desto större. De delade gruppen i tre lag med både ledare och ungdomar som tog sig runt alla 18 hål. Att umgås i små grupper och kring en aktivitet gör det lättare för ungdomarna och ledarna att börja prata med varandra. Det uppmuntrades och skojades, snygga skott berömdes och hamnade bollen i diket blev till och med det kul. Vädret var strålande.

Efter fotbollsgolfen samlades föräldrar, ungdomar och ledare vid Hellasgårdens grillplats åt och åt korv med bröd. Det blev ett livligt mingel, det hälsades och pratades, det utbyttes telefonnummer. Ledarna från Sommarkollo4me fick också möjlighet att svara på frågor rörande kollot och lämna information inför kolloveckan. Sammanlagd deltog 11 ungdomar i vår förkollo-aktivitet samt 5 ledare.

Citat från några av de ungdomar som var med:

Citat 1: ”Jag vill verkligen vara med på kollot och tyckte att det var viktigt att vara med på denna aktivitet.”

Citat 2: ”Det var kul att träffa de andra ungdomarna.”

Citat 3: ”Jag gillar att tävla, så fotbollsgolfen passade mig bra, och jag fick kontakt med de andra i gruppen också.”

Av de totalt 2 270 kronor som samlades in användes 1 343 kronor. Fotbollsgolfen blev billigare än budgeterat medan grillkostnaderna blev högre. Överskottet på 927 kronor går tillbaka till Polstjärna för framtida aktiviteter med Sommarkollo4me.

Tack från Polstjärna till alla er givare som gjorde detta möjligt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *