Uppföljning – En dag på Boda Borg tillsammans med Tilia

Tack vare gåvor från 34 privatpersoner kunde aktiviteten ”En dag på Boda Borg tillsammans med Tilia” genomföras. Totalt deltog tio ungdomar under dagen tillsammans med fyra volontärer från Tilia. Nedan finner du Eldsjälen Denise reflektioner, sammanfattning från dagen, bilder (klicka på bilderna för att se dem i större format) och en ekonomisk redovisning över vad pengarna användes till.

Eldsjälen Denise reflektioner:
Vi träffas tidigt en söndagsmorgon på Stockholm Central. Det är en speciell känsla i gruppen redan när vi samlas där. Några har åkt långt redan när vi ses där på centralen och några har aldrig tidigare varit med på aktiviteter med Tilia. Trots det är gemenskapen redan från första början något som jag önskar att alla kunde få känna. Det är så värdefullt och helt underbart att sitta där på bussen och se hur ungdomarna peppar inför dagen på Boda Borg tillsammans. Hur det pratas och skrattas och hur alla hjälper varandra med olika saker under hela dagen. När jag senare under dagen får höra ”det gör ont i magen för att jag skrattat så mycket, tack för att jag fått följa med” så vet jag knappt vad jag ska svara för att hela dagen bara känns som magi. Att sen få se bilder, dela stunder som var lite extra roliga och att få tack-mejl efteråt. Att få höra eller läsa hur den här dagen hjälpt att hitta tro på sig själv och att vara en del av en helhet. En dag där vi tillsammans haft magiska stunder som nu kommer vara kvar som minnen att plocka fram när livet känns tufft. En dag som jag hoppas och tror blev som en påminnelse på många sätt och vis. Framförallt en påminnelse att vi tillsammans kan klara så mycket mer än vad vi tror.

TACK till alla ungdomar för att vi fick spendera en fantastisk heldag tillsammans med er, tack till alla volontärer som var med och tack för att ni är ni, tack till bästa Polstjärna och tack till alla som på något sätt bidragit till att göra den här dagen möjlig!

Såhär anordnades dagen på Boda Borg med Tilia:
Vi startar dagen med att ses på Stockholm Central för att ta bussen till Oxelösund och Boda Borg. Tio ungdomar och fyra stycken volontärer från Tilia. Det är en bussresa på ca en timme och fyrtio minuter, med ett byte av buss. Det laddas och peppas, lyssnas på musik, pratas om livet, skrattas och vi har redan här en härlig och värdefull stund tillsammans när vi sitter samlade på bussen.

När vi är framme i den lilla orten Oxelösund är det äntligen dags för Boda Borg. Vi delar in oss i tre grupper, med tre till fyra personer i varje grupp. Sen börjar det. Vi får instruktioner av personalen och sen är alla grupperna igång med banorna.

Praten och skratten ekar i korridorerna i det huset som förut bestått av lägenheter men som numera är Boda Borg. Det springs in i rummet där banan (eller questen som det också kallas finns), för att sen testa igen och igen när det inte riktigt går som man tänkt. Innan man går in i rummet vet man knappt någonting, för att sen gå in och försöka gissa sig till vad som ska göras. Ibland klarar man det inte, men det är okej, bara att testa igen eller köra vidare med någon annan spännande quest. Det samarbetas och alla behövs i questarna för att kunna ta sig vidare och därefter få en stämpel för att man klarat questen.

När vi samlas för lunch är det dags för tacobuffé och där blir det härliga samtal om dagen och resan hit. Sen är det dags för banorna igen.

Banorna består av allt ifrån klätterväggar, till spel av olika slag, till att dansa dansstopp eller den som var mångas favorit; ett bollhav fullt av pilatesbollar att kasta sig i för att trycka på knappar som lyser. Det blir verkligen en fin stämning i gruppen när alla försöker lösa gåtorna och banorna tillsammans.

Efter några timmar på Boda Borg är det dags att sätta sig på bussen mot Stockholm. Med många nya minnen från dagen och förhoppningsvis en påminnelse om hur mycket vi kan klara tillsammans.

Ungdomarnas röster:
”En bussresa till Oxelösund. Uppdelade i lag och utmanade att göra massa olika “questar” för att samla poäng. Frustration när det inte riktigt gick som vi ville. Hysteriska skratt när något blev tokigt eller lösningar som upptäcktes på ett något oväntat sätt. Glada utrop och high fives när vi klarar det vi kämpat med. Tacobuffé till lunch. För att sedan jaga vidare mot nya utmaningar. Samla mer poäng. Utmana lite till.

Och utmana. Det har jag verkligen gjort idag. Och jag vet inte riktigt när jag tappade tron på mig själv så totalt att jag inte trodde jag kan gå på en träplanka och tänker att jag mest är ivägen i allt jag gör. Men idag fick tillbaka lite av den där tron i alla fall. Jag klarade betydligt mer än vad jag trodde. Och jag är faktiskt inte bara i vägen. Det spelar roll det jag gör. Om det så bara är att trycka på en knapp vid rätt tillfälle eller göra styrkeövningar i ett helt galet tempo. Och nu, efteråt? Fylld med massa inspiration om att bygga upp det där ännu mer. Tron på mig själv. Utmana mig att göra saker jag inte tror jag klarar av. Göra saker trots rädslan att misslyckas. För det går ju faktiskt (oftast) att testa igen. Och igen. Och igen. Sen någon gång kan det faktiskt sluta med att jag lyckas. Så stort tack för denna dagen.”

”Den här dagen kommer jag bära med mig länge, tack för att jag fick följa med!”

”En glädjefylld dag som skrattar kvar i minnet.”

Så här användes pengarna från insamlingen

Resor Stockholm C till Oxelösund: 4 337 kr

Tacobuffé: 1 260 kr

Entré Boda Borg: 2 100 kr

Totalt: 7 697 kr

Överskottet på 3 903 kronor går vidare till Tilias framtida insamlingar hos Polstjärna.

Tack från Polstjärna till alla er givare som gjorde detta möjligt – tillsammans är grejen!

Last, to http://writemypaper4me.org him which hired them why givest thou so.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *