Uppföljning Barnens Dag

Barnkrafts första ”Barnens Dag” gick av stapeln lördagen den 7 september 2013 i Södertälje stadspark. Tack vara gåvor från 11 privatpersoner, 1 företag och skatteskänkningar från juli och augusti 2013 kunde Åsa och Johanna som driver föreningen Barnkraft anlita en lekledare. Ponnyridningen fick tyvärr ställas in då hästen blev sjuk. Totalt medverkade ca 250 barn i de olika aktiviteterna under dagen. Längst ned kan du även ta del av bilder från dagen och en ekonomisk sammanställning.

Åsa och Johannas sammanfattning:
Dagen sammanfattas med ett ord – GLÄDJE!

Alla de barn och vuxna som vi såg eller pratade med under dagen var väldigt nöjda och glada. En fantastisk dag i gassande sol där barn, vuxna, skratt, lek, dans, sång och clowner kunde mötas.

I vårt dagliga arbete mot sexuella övergrepp på barn och ungdomar arbetar vi med ett ämne som är tungt och ibland till och med svårt att ta till sig så det är viktigt för oss att det också förknippas med roliga händelser och dagar.

Vi kan absolut se ”Barnens Dag” som en återkommande dag framöver i vår verksamhet. Den stora vinsten med dagen handlar inte om pengar utan om vinsten i att barn leker, har kul och skrattar ihop med glada vuxna och föräldrar.

Vi tog självklart tillfället i akt att berätta kort om oss och vårt arbete och det är glädjande att se hur intresserade många var och hur många som köpte vår bok och vårt spel. Vår summering av dagen blir att det föll ut precis så som vi hoppats och trott.  Att det går att blanda lek, bus och allvar. En lyckad kombination. Önskar vi kunde skicka med ljudet av alla förtjusta barnskratt men håll tillgodo med fina bilder från en grymt lyckad dag.

Barnkraft vill att alla utsatta barn upptäcks och får rätt hjälp, i rätt tid. Barn ska stärkas, förtroendet till andra vuxna behöver växa och vuxna måste våga se barnen och tala om sexuella övergrepp. Allt det gör Barnkraft; informerar, stärker och förebygger med barnens bästa för ögonen.

Aktiviteter  under dagen:

  • Ansiktsmålning
  • Sång och dans på scen
  • Lek med Johan ”Plexus” Oldenmark
  • Godisregn
  • Gratis Chips från Svenska Lantchips
  • Popcorn
  • Korvgrillning
  • Fika
  • Sagoläsning och speltält

Dagen öppnade klockan 11.00 och avslutades klockan 15.00, och det var en jämn ström av barn och familjer under hela dagen. Tyvärr fick vi stryka ponnyridningen på programmet då hästen blev sjuk.

Under dagen kom även andra aktörer (samarbetspartners) förbi såsom polisen och Team Favela. Polisen gick runt och pratade med barnen och med Team Favela kunde barn och unga prova på lite lättare självförsvar och busa. Många barn var i Barnkrafts tält, där kunde de lyssna på boken ”Liten och Fuling” samt spela spelet ”Fånga Fulingen”.

Det var stort intresse för ansiktsmålningen. Kön ringlade lång under hela dagen. Barnkraft hade 10 stycken elever från Sågbäcksgymnasiets linje Hotell och turism till sin hjälp under dagen. De lekte, läste och spelade spel med barnen. De hjälpte även till att grilla korv, sälja popcorn, saft och bullar. Cover Kids kom och sjöng och dansade vid två tillfällen. Låtar som barn kände igen och som var lätta att sjunga med i. När Johan ”Plexus” började busa och leka med barnen blev det kö runt honom vart han än gick. Johan hade även med sig en kollega i form av en clown. Clownen lekte med barnen och de barn som ville kunde fotas ihop med clownen. En del barn var lite tveksamma inför clownen.

 Några röster från barnen:
”Den roligaste dagen på länge”

”Tack att just jag fick komma”

”Superkul att leka lekar och tävla med Plexus”

”Rättvist, alla barn som ville fick chips”

Av de 7 501 kronor som skänktes till projektet användes hela summan till kostnaden för lekledaren. Tanken från början var att 2 500 kr skulle finansiera kostnaden för ponnyridningen inkl transport. Hästen blev tyvärr sjuk och pengarna användes i stället till att täcka en större del av kostnaden för lekledaren. Tack från Polstjärna till alla er givare som gjorde detta möjligt!

 

    

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *