Uppföljning Återträff Sommarkollo4me 2016

Tack vare 4 gåvor från privatpersoner, överskott från tidigare insamlingar, månadsgåvor och skatteskänkningar kunde aktiviteten ”Återträff Sommarkollo4me 2016” genomföras 1-2 oktober. Tillsammans är grejen! Totalt deltog 12 ungdomar och sex vuxna ledare. Nedan finner du eldsjälen Matthias reflektioner, sammanfattning från aktiviteten, bilder (klicka på bilderna för att se dem i större format), citat från några av deltagarna och en ekonomisk redovisning över vad pengarna användes till.

Matthias sammanfattning och reflektioner
Att återvända till Skatboet på hösten är något speciellt. Att återuppleva sommarens kollogemenskap i en annan årstid ger en tydlig påminnelse om att gemenskapen spelar roll i våra liv. Löven var färgade, luften var renare och vattnet givetvis några grader kallare. Solen sken och kunde inte gett oss bättre inramning på årets återträff som sammanförde tolv ungdomar och sex kolloledare.

Startpunkten till återträffen blev vår traditionella flagghissning direkt vid ungdomarnas ankomst. Föräldrarna hade vi bjudit in att stanna kvar en stund under fiket för att återkoppla till oss hur det hade gått för barnen sedan kollot. Hade något förändrats sedan dess? Träffades ungdomarna på fritiden? Gick de i skolan nu? Vi som arrangerar detta kollo behöver ibland höra och få kvitto på att vår verksamhet gör skillnad.

En av ungdomarna hade först inte velat sova över på Skatboet och flaggat för sina föräldrar för det. Men så blev det inte. När de första av kollovännerna hade kommit fram och hälsat, kramat, skojat var det ingen fråga längre om att åka hem i förtid.

Vi spelade fotboll där nästan alla var med. Några valde att bada i det kalla Östersjövattnet, andra satt ihopkrupna i filtar i vår myshörna i huset. Att sitta i bastun tillsammans bjuder oftast in till förtroliga samtal, den fysiska närheten kan ha en sådan effekt. Vi grillade korv och haloumi över brasan, spelade sällskapsspel och umgicks på det avslappnade sättet som ungdomar brukar göra. Under kvällssamlingen var alla med. Vi satt i myshörnan tillsammans. Någon pratade, de andra lyssnade. Vi sjöng två av våra kollosånger och berättade bl a om nästa års planerade aktiviteter. I sådana stunder blir upplevelsen av gemenskapen särskilt påtaglig.

Efter kvällssamlingen visade vi en film samtidigt som andra valde att lägga sig eller fortsätta spela spel. På söndag morgon blev det frukost för dem som hann gå i upp i tid. Strax därefter var det dags för att ta ner flaggan från masten och krama alla hejdå. Nästa gång vi alla ses blir i december – julavslutningen. Vi längtar redan dit!

Vi är så enormt tacksamma för allt stöd och bidrag.

Hälsningar från oss på Sommarkollo4me

Ungdomarnas egna röster

Citat 1: “Skatboet är som mitt andra hem. Tack för den här gången!”

Citat 2: “Det bästa var att bada och sen basta. Man känner sig så levande!”

Citat 3: “Jag har längtat till återträffen sedan kollots slut. Äntligen är vi tillsammans igen.”

Av de totalt 9 750 kronor som samlades in användes 9 080,15 kronor. Mat- och resekostnader blev något högre än budgeterat medan boendet blev billigare. Mat 2150,15 (2 000), resor 1 080 (1 000), boende 5 850 (6 750). Överskottet på 669,85 kronor går tillbaka till Polstjärna för framtida aktiviteter med Sommarkollo4me.

Tack från Polstjärna till alla er givare som gjorde detta möjligt!

Det här inlägget postades i Återträff Sommarkollo4me 2016 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *