Uppföljning Återträff Sommarkollo4me 2015

Tack vare gåvor från sex privatpersoner, månadsgivare, skatteskänkningar, stöd till framtida insamlingar och överskott från tidigare insamlingar kunde aktiviteten “Återträff Sommarkollo4me 2015” genomföras. Tillsammans är grejen! Sammanlagt deltog 11 ungdomar plus sju ledare. Nedan följer en redogörelse från eldsjälen Matthias Rowe. Längst ned finns även citat från några av ungdomarna, bilder (klicka på dem för förstoring) samt en ekonomisk sammanställning.

Att ses igen 2 ½ månader efter sommarens kollo är ett spännande ögonblick för alla. Trots att man har varit i kontakt med varandra under tiden via mobilen eller träffat den ena eller andre är återträffen ett unikt tillfälle. Alla återvänder tillbaka till kollot, en plats som många har börjat förknippa med lugn och harmoni. På kollot har alla sin plats.

11 av 19 kolloungdomar och sju av nio ledare deltog i återträffen. För ungdomarna stod i fokus att umgås med varandra. Det tog inte lång tid förrän de flesta hade samlats i ett av rummen för att prata, berätta, dela clips på mobilen och skratta.

Efter lunchen bakades runt 100 kanelbullar till fikat på eftermiddagen. Då skulle vi nämligen få besök av Helene Öberg, statssekreterare på utbildningsdepartementet, och Kalle från Polstjärna. Helene och Kalle tog sig tid att prata med några av ungdomarna om deras skolfrånvaro och anledningar till det. Det upplevde alla som en mycket värdefull stund.

Tiden på eftermiddagen gick sen åt att bada, bada bastu, spela spel och vara allmänt sociala. Efter kvällsbrasan och korvgrillning visade vi en film samtidigt som andra fortsatte spela spel. Lite senare blev det kvällssamling där vi sjöng och pratade om dagen. Vi diskuterade också hur man kunde stärka ungdomarnas band till varandra i vardagen. Vi kom på idén att ha en stående fikatid varannan vecka på ett av Stockholms caféer där alla är välkomna. Då skulle vi kunna träffa varandra ännu mer regelbundet.

Tack till alla som bidragit till denna återträff via Polstjärna.

Citat från några av ungdomarna

Citat 1: ”Att komma tillbaka till Skatboet är som att komma hem till en familj!”

Citat 2: ”Det var jättekul att prata med Helene och Kalle, de verkligen lyssnade och var nyfikna!”

Citat 3: ”Jag känner att här i denna grupp kan jag vara den jag är!”

 

Ekonomisk sammanställning

Av de 6 500 kronor vi samlade in användes alltihop. Kostnaderna för mat och resor blev lite högre än budgeterat (2010,80 kronor respektive 990 kronor) medan gårdshyran blev lägre, 3 840 kronor. Underskottet täcks av Sommarkollo4me. Stort tack från Polstjärna till alla er givare som tillsammans gjorde detta möjligt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *