Uppföljning Återträff Du äger – följ med på läger

Uppföljning Återträff, Du äger-följ med på läger!

Tack vare gåvor från hela tio privatpersoner och ett företag kunde återträffen från Tilias lägervecka ”Du äger – följ med på läger” genomföras. Sammanlagt deltog 12 ungdomar från olika delar av Sverige. Nedan följer en redogörelse från eldsjälen Annso Blixt. Längst ned finns även citat från ungdomarna, bilder samt en ekonomisk sammanställning.

Eldsjälens sammanfattning och reflektioner
De dundrar in på tunnelbanestationen, Odenplan i Stockholm. En salig blandning helt fantastiska unga. ”Våra” efterlängtade lägerdeltagare. Kramar, kramar och mer kramar. De vet inte vart vi ska, de vet inte vad vi ska göra. Ändå har de åkt från olika ställen i hela landet för att kunna träffas igen. För att kunna återuppleva lägerandan från i somras, om så bara för en kväll. Vi vet sedan länge att en kväll egentligen aldrig blir så ”bara” tillsammans med dem. Våra underbara ungdomar. Det blir alltid magiskt!

Att få uppleva en människas utveckling. Vad som kan hända med en person om denne får verktyg att hantera sitt mående, samt ett sammanhang att kunna känna sig trygg i, en förening som finns där i bakgrunden att bolla det som kommer upp under tidens gång, det är få förunnat. Att få uppleva att en person som första gången man ser denne, är något ihopkrupen och trött. Att få uppleva utvecklingen som sker när den personen sakta men säkert börjar lita på en, tar till sig det man säger, och verkligen jobbar på sina utmaningar. Försöker. Att få ha den personen nära under en lägervecka och dela vad som kan kännas som ett liv. Fighter, skratt, tårar, utmaningar, flams och trams. Att sedan se en person som gått från det där lite trevande, hoppa av tunnelbanan, komma mot dig, slänga armarna om dig, och på frågan om hon mår bra, utbrister ”Annso, jag är kär!”

Från en person som varit med om så mycket. Som nu vågat börjat lita på en annan människa och dessutom släppt in ytterligare en person i sitt liv. Jag är så tacksam att ni givare gör det möjligt.

Vi ångade snabbt iväg med hela klanen Tilia till Höstlovsmys på Le Boulebar. En del utbrast att de undrade ”om vi skulle ha nån himla PRO-träff??”. MEN det visade sig att de tyckte Boule-spel var rätt kul. Vi bedömer det på de höga skratten, ibland skriken, tävlingsandan som rådde, bollar som flög och hur man motvilligt lämnade ifrån sig sin bana efter avslutat spel till nästkommande grupp som fick vänta lite för länge på att börja få spela.

Vi avrundade kvällen med plockmat och en helt underbar personal som servade oss i världsklass. Mot slutet av kvällen kom vår servitör fram till mig. Han frågade mig: ”Vad ÄR detta för gäng egentligen? De är så himla härliga!”

Och jag kan inte annat än hålla med. Till ”våra” finaste unga. Ni är fantastiska. Ni gör mig stolt varje dag. Ni är värda allt vackert i världen. Tack för att jag fått lära känna er. Tack Martina, Christian och Jenny som tillsammans med mig utgjorde ledarteamet, som gjort ett arbete som inte går att sätta ord på i bemötande mot våra stödsökande. Kocken Gunilla var inte med just denna kväll, men var väldigt saknad! Jag är så tacksam. Och återigen, tack ni givare hos Polstjärna som gör detta möjligt.

Beskrivning av aktiviteten
Lägret ”Du äger – följ med på läger!” är uppbyggt med en tanke att man innan, under eller efter behandlande verksamhet ofta behöver ett komplement i form av någon som förstår, någon som varit där man själv är, någon som talar från hjärta och genom egna erfarenheter. Det, samt att vara en frizon från sin hemmamiljö där rutiner som annars räddar bryts, ville vi erbjuda med vårt läger.

Samma känsla kan infinna sig under höstlovet, därför valde vi att lägga vår återträff just här. En av våra ungdomar, Linnea, bloggade för oss om kvällen. Då lät det så här:

Jag studsar fortfarande runt på små glädjemoln efter återträffen vi hade förra veckan. Det var så underbart att äntligen få träffa alla fina, fina vänner! När vi möttes upp fylldes stationen av glädjetjut och kramkalas, för åh vad underbart det var att se alla igen. Nästan surrealistiskt. Vi intog Boulebaren där vi fick en genomgång av reglerna, spelet sattes igång och vilka matcher det blev! Det har nog aldrig funnits mer taggade, hejande och tävlingsinriktade boulespelare. Det var som att färdas tillbaka till de där galna spelkvällarna vi hade på lägret (och under en riktig rysarmatch hoppade jag runt och hejade så mycket att mina strumpbyxor sprack!) Sen åt vi supergod mat, pratade, skrattade och bara njöt av att återigen få vara i varandras sällskap.

Jag är så otroligt tacksam över att ha fått äran att lära känna dessa fantastiska hjältar, ni ligger mig så varmt om hjärtat allihop. Att ha delat den där oförglömliga sommarveckan tillsammans har fört oss samman på ett alldeles unikt sätt, gjort oss starka. För även om vi inte kan tillbringa resten av våra liv tillsammans på lägergården Skatboet så har vi varandra kvar, bara ett telefonsamtal eller facebookmeddelande bort, och det är så himla fint för tillsammans är man mindre ensam.

Fler citat från ungdomarna
”Detta kommer jag leva länge på”
”Ikväll hade jag verkligen roligt på riktigt”
”Tillsammans med er är ingenting omöjligt, ikväll ha jag känt mig värdefull<3”

Av de 5 515 kronor vi samlade in användes 1 350 kronor till hyra av boulebanor och 4 165 kronor till mat.

Stort tack från Polstjärna till alla er givare som tillsammans gjorde detta möjligt!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *