Extra uppföljning Uppstart för Bryggan

”När vi ser hur uppskattat det är för familjen det vi gör, då blir man varm inombords.”

Här följer en redogörelse för de extraaktiviteter som genomfördes efter den 6 oktober 2011. Av de medel som blev över har 1274,99 använts vid tre uppföljande aktiviteter, se nedan, med den familj som deltog vid den första träffen. De 1216,31 kronor som därmed återstår av de ursprungliga 3750 kronor kommer att användas i andra projekt under 2012.

Den 27 oktober ordnade man en pysselkväll där Polstjärna finansierade inhandling av smörgåsar och kaffebröd – 162,49 kronor. Den kvällen pratade man med familjen och barnen inför ett besök på anstalten. Barnen längtade dit för att få träffa sin förälder och leka med denne när de kom dit. De tycker att de blir bra mottagna av personalen på anstalten. Det yngsta barnet sa att det var så skönt att få krama sin frihetsberövade förälder.

11 november gick man med familjen på bio där Polstjärna finansierade inträde och förfriskningar – 662,50 kronor. En upplevelse för barnen att få se 3D-bio!

15 december ordnades med julfest, med julmat och julklappsutdelning. Polstjärna finansierade julmaten – 450 kronor. I Bryggans lokal hade de gjort julfint med julgran och julpynt, i bakgrunden spelades julmusik. De började med att äta julmat och barnen var så glada att få komma till Bryggan. De hade längtat efter att få träffa personalen. De berättade hur det var när de träffade sin frihetsberövade förälder på anstalten, och hur jobbigt det var att åka därifrån.

Bryggans personal hade gjort iordning julklappar som de fått skänkta till sig från olika håll. De delade ut paketen till barnen och även föräldern fick paket, de var så glada och nöjda med det de fick. Det äldre barnet pusslade färdigt ett pussel som det började med vid första träffen. Barnet ville göra en tavla och hänga upp den på väggen i lokalen, det ska personalen göra tills de kommer tillbaka nästa gång.

Barnen berättade hur mycket det betyder för dem att få komma till Bryggan, att kunna prata om allt som de inte kan tala om för andra.  Det känns som en stor sten som försvinner när vi är här, har de berättat.

Personalen på Bryggan, Eva och Carina, uttryckte det så här: ”När vi ser hur uppskattat det är för familjen det vi gör, då blir man varm inombords.”

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *